Simona Kanjevac - od dedine garaže do karijere DJ-a, glumice i novinarke

Na našem insta nalogu predstavljamo žene iz celog sveta koje su nam svakodnevno inspiracija za TinkPunk radionice, ali sada je nas pronašla jedna devojka koja nas je inspirisala.

Simona je prava je kreativna mejkerka, a ujedno i DJ-ka pod imenom Feddy Kan 💗



Na TinkPunk radionicu kreativne elektronike došla je zbog svojih uzora: razredne Slavice Pantelić, profesorke tehničkog vaspitanja u osnovnoj školi i deke u čijoj radionici se igrala sa strujom, lemilicama. Osim toga, uvek je volela da popravlja igračke i sve što joj padne pod ruku. 

"U osnovnoj smo imali sjajnu profesorku tehničkog vaspitanja, a pored ostalog gradiva, bavili smo se i strujnim kolom, te sam vrlo brzo ovladala logikom, tehnički crteži su mi bili jako precizni. Volela sam kasnije da promatram prostorije i provaljujem kako se "kreću" instalacije iza zidova. Od malena sam skupljala neke pokvarene igračke kako bih ih jednog dana pretvorila u umetnička dela. Pre oko 7 godina našle su svoju funkciju kada se pojavila radionica "Popravi svoju igračku" (tako se nekako zvala) i popravljala sam automobil na baterije".
 

Na Tink Punk radionici Simona je pravila nosivi med-tech - bio senzor koji meri puls i saturaciju kiseonika u krvi. Međutim, ono što je nas sve oduvalo je kako su njih dve iz tima spakovale to u pravi trolovski proizvod: belomagijski pomoćni uređaj za komunikaciju sa duhovima. 

Uz mnogo dobrog zezanja, rušimo predrasude, rešavamo različite softverske i hardverske probleme i u zaborav šaljemo perfekcionizam i sindrom varalice. 

Simonina priča je dokaz onoga što i istraživanja pokazuju - da devojke zavole STEAM i da se u tim oblastima osećaju opušteno i produktivno presudna je podrška iz porodice, inspirativni profesori  i podržavajuće okruženje.

Pogledajte kako nam je bilo na radionici na kojoj je bila Simona:

 

TinkPunk dodaje još jedan važan sastojak, a to je Discord zajednica žena koje će jedna drugu podržavati tokom izbora fakulteta, prvih praksi, važnih hobija i tokom cele karijere.

Ako se prepoznajete u našoj viziji, javite nam se da vam pošaljemo poziv za Discord ili da se dogovorimo za saradnju.

Hajde da svetlimo! 

<3 Kata i Tink Punk ekipa

Leave a comment