You cannot be, what you cannot see.” - Marian Wright Edelman

Children's Defense Fund

Tink Punk press materijali

Tink Punk radionice kreativne elektronike

Tink Punk radionice kreativne elektronike uvode devojke u STEAM oblasti na zabavan i interaktivan način.

Tink Punk radionice elektronike imaju cilj da devojkama na zanimljiv, prijateljski način približe elektroniku i programiranje u atmosferi u kojoj je ok biti na početku, pitati za pomoć i napredovati svojim tempom.

Instruktorke će sa polaznicama praviti neobične gedžete, e-nakit i e-tekstil, gejming kontrolere i dizajnirati interakcije sa svetlom i zvukom.

Polaznicama nije potrebno predznanje iz programiranja ili elektronike, jer smo sve smo tu da nešto  naučimo. Takođe, nema pritisaka, ismevanja ili slično, radiće se u bezbednoj atmosferi za napredovanje i kreativno izražavanje.

Zbog nesebične podrške naših partnera koji se zalažu za osnaživanje žena u STEAM-u, sve radionice Tink Punk su besplatne. Prve radionice održaće se u mejkerspejsu Centra za promociju nauke u Beogradu, a u najavi su i radionice širom Srbije. 

Tink Punk radionice okupljaju devojke sličnih interesovanja i uključuju ih u Discord  zajednicu mentorki, insturktorki i polaznica koje su jedna drugoj inspiracija i podrška.

Istraživanja pokazuju da je devojkama osim inspirativnih uzora potrebna i kontinuirana podrška da ostanu u STEAM oblastima. Tink Punk zajednica će biti uz njih tokom obrazovanja, fakulteta, prve prakse i poslova. Devojke će upozanti i povezati se direktno sa ženama sa zanimljivim karijerama u gejmingu, dizajnu, interaktivnim umetnostima, arhitekturi, programiranju, medicini, health i biotehnologijama...

Tink Punk tim ovim putem poziva sve zainteresovane devojke da se prijave za radionice na sajtu tinkpunk.com i sve zainteresovane instruktorke da nas kontaktiraju, takođe preko sajta ili instagrama @tink_punk

Glavi partner Tink Punk radionica je kompanija Decenter. 

Fotografije i vizuali

poster prve Tink Punk radionice

Tink Punk logo 1

Tink Punk logo 2

Tink Punk elektronika - nosivi bio senzor

Pišite nam